Belföld

Győri szállodában próbálkoztak a szélhámosok

Csatornatisztítást ajánlottak, melyért természetesen pénzt kértek.

Trükkös csatornatisztítókat zavartak el Győrben péntek délután egy belvárosi szállodából. Félrevezető módon próbáltak megrendeléshez jutni, az alkalmazottak viszont nem vették be a trükköt. A csalók elsősorban intézményeket, üzleteket, vállalkozásokat szemelnek ki.

Módszerük szinte mindig ugyanaz, megpróbálnak valamilyen trükkel egy megrendelőlapot aláíratni, mely szerint 2560 Ft/fm áron megtisztítják a csatornát. A tapasztalatok szerint szinte mindig közületeket, üzleteket, intézményeket vesznek célba. Gyakran bevetnek egy kis trükköt is, hogy gyorsan megszerezzék az aláírást.

A könnyelműen aláírt megrendelés alapján néhány perces munkáért a szokásos ár nyolc-tízszeresét számlázza ki az említett társaság. Tíz perc alatt 40-50 métert képesek „megtisztítani”, két vödörrel, meg egy kefével, utána pedig az aláírt megrendelő alapján követelik a nekik járó pénzt.

Senkinek nem ajánljuk, hogy kapcsolatba lépjen velük! A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti – hívja fel a figyelmet honlapján a Pannon-Víz Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik