Belföld

Gyurcsány: „Gyáva fickó” ez az Orbán

„Gyáva fickó ez a miniszterelnök. Ütteti sameszaival szegény Simont, de ő nem meri bemutatni saját irdatlan vagyonának eredetét. Persze lehet, hogy az övénél érdekesebb felesége, Lévai Anikó vagyonbevallása, aki azt évek óta nem hozza nyilvánosságra. Ha Orbán azt hiszi, hogy bujdoklását ennyiben hagyom, akkor nem ismer. Majd bemutatkozom…”írta Facebook-oldalán.

A DK-elnöke néhány napja azt ajánlotta, hogy Orbán is és ő is tegye ki az asztalra, ki mire vitte 1990 óta. Fillérre számoljanak el mindketten nyilvánosan. Gyurcsány Ferenc korábban lekeresztapázta a kormányfőt és azt állította, hogy „Orbán vagyoni helyzete átláthatatlan”, hiszen ő az ország egyik leggazdagabb embere.

Gyurcsány egy választási fórumon azt mondta, az emberek félnek, titkolóznak, nem kell hinni a közvélemény-kutatásoknak, hiszen az ország minden kormánypropaganda ellenére bajban van, a miniszterelnök pedig úgy változtatja a véleményét, mint a tisztességes férfiember az alsóneműjét” és „eladja a lelkét három új szavazatért.”

Az ATV szerint Gyurcsány arról is beszélt, hogy a miniszterelnök kettejük 2006-os vitájában máig cipelt sebeket kapott, és az ország azért lett rosszkedvű, mert Orbán ebben 2002-ben a vereséget, 2010 óta a győzelmet nem képes elviselni. A Fidesz-elnök egyfolytában hazudik, trükközik, de nála nagyobb politikai gazemberek is megbuktak már, mert mindenki megbukik. Gyurcsány szerint csak az a kérdés, hogy emelt fejjel vagy páriaként. „Orbán kolléga pária lesz, uff” – válaszolta meg saját kérdését Gyurcsány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik