Belföld

Sopronban havazott, Győrben eső esett

Figyelmeztetést adtak ki megyénkre: rengeteg csapadék hullhat.

10.58 – Győr-Moson-Sopron megyében a fertőszentmiklósi és csornai üzemmérnökségünk területén havazás kezdődött a reggeli órákban. Az érintett térségekben jelenleg nyolc munkagép dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A gyorsforgalmi, fő- és mellékutak burkolata általában sónedves, az alsóbbrendű utak egy része szakaszosan gyengén hókásás. A megye többi területén vizes a burkolat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a várható viharos szél miatt hét megyére -Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala – citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Kapuváron már elállt a havazás, gépekkel takarították a város útjait és járdáit a délelőtti órákban.

20 miliméternyi eső hullhat

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső is hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúli-középhegység térségében és Nyugat-Dunántúlon szerda délelőttől viharossá fokozódik a szél. Estétől viszont nyugaton már mérséklődik a légmozgás.

Havas esőre vált

Emellett szerda reggeltől nyugaton helyenként, majd délutánra a Dunántúlon több helyen is az eső havas esőbe válthat. A magasabban fekvő területeken havazás is lehet. Síkvidéken kevésbé várható megmaradó hó, de a Dunántúli-középhegység térségében – 300 méter feletti területeken – 5-10 centiméternyi hó is hullhat.

Sopronban és Kapuváron szerda reggel óta intenzíven havazik, a megye többi részén esik az eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik