Belföld

Mégsem Dorozsmán lesz a roma lakópark

Egy ottani építkezés jogszabályokba ütközne.

Korábban megírtuk, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye november végén jelentette be, hogy lakóparkot építenének a szeged-kiskundorozsmai Árpa utca és Búza utca által határolt városrészben élő nehéz sorsú családok számára. Kosik Dénes és Mihálffy Béla, a városrész fideszes önkormányzati képviselői a Dorozsmai Naplónak azt mondták, hogy szeretnénk rögzíteni, hogy az erre irányuló „ötletelés” nem tőlünk indult.

A Szeged–csanádi Egyházmegye képviselőjét is tájékoztatták arról, hogy lakópark felépítése jogi akadályokba ütközne és ők sem járulnak hozzá, az esetleges ilyen kezdeményezéshez. Az egyházmegye illetékese a délmagyar.hu-nak elmondta: a médiában megjelentekkel ellentétben senki nem állította, hogy a szociális lakópark Dorozsmán épülne meg. Az ugyanis csak olyan területen kaphat helyet, ahol a törvényeknek, rendeleteknek megfelelően jogerős építési engedély szerezhető.

A lakópark megépítése ellen a Jobbik szegedi delegációja még tüntetett is.  Végül kiderült, hogy az Árpa utca és a roma lakópark ügye úgy függ össze, hogy tavaly novemberben a Dorozsmán élő 22 cigány család nevében Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke levelet adott át Kiss-Rigó László megyés püspöknek.  A terület lakói segítséget kértek benne a sajtó nyilvánossága előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik