Belföld

Ma kezdődik a Mártírok útja felújítása

martirok-utja(2)(960x640).jpg (mártírok útja fehérvár, )
martirok-utja(2)(960x640).jpg (mártírok útja fehérvár, )

A munkaterület átadása és az előkészítő munka után most a kivitelezés is elindul.

Szerdán felvonulnak a munkagépek a Mártírok útjára és megkezdődik a nagyszabású beruházás kivitelezési szakasza.

A Hőerőmű Iparvágánytól indulva, a Madách Imre utca csatlakozását érintve a Seregélyesi út irányába mintegy 400 méter hosszban kezdik meg a helyszíni munkálatokat. A baloldali félpálya lezárásával a csapadékcsatorna főgyűjtőt építik meg elsőként. Ekkor a Mártírok útja forgalmát a vasútállomás felőli két forgalmi sávba terelik, így biztosítva a kétirányú haladást.

Fotó: ÖKK

Tűzszerészek vizsgálják át a területet

Ezekben a rövid időszakokban – jelzőőrös biztosítással – teljes útzárra is számítani kell. Először pénteken lesz tűzszerészi vizsgálat.

Zsákutca

Az Ifjúság utca – Mártírok útja, valamint a Zrínyi utca – Mártírok útja csomópontokban épülő szennyvíz- és vízkiváltások miatt február 14-től 20-ig a Zrínyi utca, február 24-től március 1-ig pedig az Ifjúság utca zsákutca lesz. Ezeket a munkákat nem kezdhették el a zord téli időjárásban, a mostani előrejelzések szerint azonban tartós fagy már nem várható.

A Mártírok útjának felújítása során egy közel 1300 méteres szakaszon építik át az útpályát. A régóta várt nagyberuházás pályázati támogatással, közel egymilliárd forintos ráfordítással valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik