Belföld

Kitüntetést kapott a Geoinformatikai Kar búcsúzó dékánja

dékán (geoinformatikai kar, )
dékán (geoinformatikai kar, )

A búcsúztató ünnepség egyben beiktatási ceremónia is volt, az intézmény új vezetője Dr. Busics György lett, aki több évtizede dolgozik az intézményben.

Betöltötte 65. életévét és leköszönt posztjáról Dr. Mélykúti Gábor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának dékánja, aki munkájáért polgármesteri elismerő emlékérmet vehetett át.

Küzdöttek a fennmaradásért

A leköszönő Dr. Mélykúti Gábor dékán mintegy öt és fél éven keresztül vezette a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karát. Elmondta, hogy nehéz helyzetben vette át az intézményt és nehéz döntéseket kellett hoznia dékánként. Meg kellett érnie azt is, hogy közölték vele, a geoinformatikai kar megszűnéséről döntött a Nyugat-magyarországi Egyetem. Ekkor sem adták fel, küzdöttek a kar megmaradásáért, itt Székesfehérváron. A leköszönő dékán elmondta, nem Sopron ellenében hozták meg a döntést, hogy szeretnének kiválni a Nyugat-magyarországi Egyetemből – írja a szekesfehervar.hu.

A nagyszabású, mégis kötetlen, baráti hangulatú ünnepségen számos kolléga, pályatárs és hallgató búcsúzott dr. Mélykúti Gábortól, aki – bár a törvény lehetővé tenné – nem marad az intézményben, hanem nyugdíjba vonul, a jövőben tudományos tevékenységének és szeretett családjának szenteli idejét.

Fehérváron maradhat a Geo

Cser-Palkovics András polgármester az ünnepségen kiemelte, hogy a mai nap jelentősége a város szempontjából túlmutat a dékánváltáson, hiszen a geoinformatikai kar hallgatóiról, dolgozóiról a válsághelyzetben kiderült, hogy hűségesek Székesfehérvárhoz.

Fotó: ÖKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik