Belföld

Havazik és tavaszias meleg várható ma

A Bakonyban 5-10 centis hótakaró is kialakulhat, az Alföldön a csúcshőmérséklet elérheti a 15-16 fokot.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak keleten, délkeleten vékonyodik, szakadozik fel időnként a felhőzet. A Dunántúlon sokfelé valószínű csapadék; eső, havas eső, a hegyekben havazás egyaránt előfordulhat, a Bakonyban akár 5-10 cm hó is hullhat. Sopronból havasesőt, míg Kőszegről havazást jelentettek az Időkép észlelői háromnegyed 7 körül.

Nem sokáig marad meg a hó: hét második felében ismét enyhébb léghullámok érkeznek, az igazi tél továbbra sem tér vissza.

Nagy eső és viharos szél

A Dunától keletre csak elszórtan lehet eső, zápor, esetleg zivatar. Délnyugaton jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli szél erősödik meg többfelé, nyugaton helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hét megyére a várható viharos szél miatt szerdán, illetve Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 2 és 7, keleten 9 és 17 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk további esőre, miközben nyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, kisüt a nap. A déli, délnyugati szél olykor megélénkülhet. Reggelre délnyugaton köd képződhet, elsősorban a Dunántúlon fagyhat, délután 4-10 fok várható.

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat többfelé kisebb esőt és szélerősödést, viszont a hőmérséklet nem esik vissza. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, nyugaton várható az enyhébb idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik