Belföld

A Lehet Más a Politika 2014-es országos listája

schiffer andrás (schiffer andrás)
schiffer andrás (schiffer andrás)

1. Schiffer András

1971-ben születtem, Budapesten. Hivatalosan másfél évtizede lakom a belvárosban, de ide jártam bölcsődébe, általános iskolába és a Veres Pálné Gimnáziumba, ahol érettségiztem.1995-ben szereztem jogi diplomát az ELTE-n, ahol politológiát és humánökológiát is hallgattam. 1996-ban lettem a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, később annak ügyvivője, és a Politikai Szabadságjogok Program vezetője. Foglalkoztam a szólásszabadság, a gyülekezési- és információszabadság mellett a gondnokság szabályozásával, valamint adatvédelmi kérdésekkel is. A Védegyletnek alakulása óta tagja,2002-től munkatársa voltam. A kezdetektől egyik szervezője voltam az Ökopolitikai Műhelynek, illetve a Lehet más a politika!kezdeményezésnek. Megalakulásától kezdve választmányi tagja vagyok a Lehet Más a Politikának, 2010-ben országos listáról szereztem mandátumot. Jelenleg az LMP társelnöke és frakcióvezetője vagyok.

Fotók: LMP


2. Szél Bernadett

Szél Bernadett vagyok, két gyerek édesanyja, nő, feleség és a Lehet Más a Politika társelnöke. Budakeszin alapítottam családot, itt is élek. 1977-ben születtem Pécsett, 2000-ben közgazdászként végeztem a Corvinus Egyetemen, ahol szociológiából szereztem doktori címet. Feladatomnak tekintem, hogy a családok, a fiatalok és a nők helyzetén javítsak. Szerveztem dohányzáselleni prevenciós programot, majd a Magyar Tudományos Akadémia kutatójaként, később pedig a Központi Statisztikai Hivatal munkatársaként a korrupció problémájával, valamint a családok helyzetével foglalkoztam. Az LMP-nek 2010 óta vagyok tagja, korábban a Humanista Mozgalomban tevékenykedtem. 2012-ben kerültem az országgyűlésbe, ahol az LMP frakcióvezető-helyetteseként, valamint a parlament Foglalkoztatási- és Munkaügyi Bizottságának alelnökeként dolgozom. Pest megye 2. egyéni választókerületének jelöltjeként fontosnak tartom az agglomeráció közlekedési problémáinak megoldását. A választókerületben rengeteg a zöldfelület, hiszem, hogy egy zöld képviselő tudja a legjobban képviselni a körzet érdekeit.

3. Ikoty István

Ikotity István vagyok, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje Bács-Kiskun megye 6-os számú választókerületében. Családom több mint háromszáz éve, én 36 éve élek Baján. Itt születtem, nőttem fel, itt is alapítottam családot. Három gyermek édesapja vagyok. Doktori iskolát végeztem, három diplomát szereztem. Dolgoztam középiskolai tanárként, köztisztviselőként, vállalkozóként, jelenleg kutatóként és területfejlesztőként tevékenykedem. Az LMP-be 2009-ben léptem be, korábban semmilyen pártnak nem voltam tagja. Jelenleg is csak ebben a pártban látom a hitelességet és következetességet, ami esélyt adhat a változásra. Valódi választási lehetőséget szeretnék kínálni azok számára, akiknek elegük van az elmúlt évtizedek politikai színjátékából, és abból, hogy eközben térségünk egyre jobban lemarad. Azért szeretnék tenni, hogy Baja és tágabb környezete olyan fejlődő térséggé váljon, ahol boldog és teljes életet élhet mindenki, és gyermekeinknek nem kell elmenekülniük a megélhetésük érdekében.

4. Sallai Róbert Benedek

Sallai Róbert Benedek vagyok, négy gyermek édesapja, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje. Mezőtúri születésű vagyok, családommal Túrkevén élek. Munkám is a Körös-Tisza vidékhez köt, így a Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerület 4-es kerületét jól ismerem, számos szállal kötődöm oda. Apai ágon törökszentmiklósi gyökerekkel bírok, édesanyám Kuncsorbán volt iskolaigazgató. 40 éves vagyok, elsősorban természetvédelmi végzettségekkel rendelkezem, emellett gazdálkodom és vidékfejlesztési programokon dolgozom. Az LMP egyik alapítója vagyok, és bár a párttól 2011-ben eltávolodtam, de a liberális vonal kiválása után úgy éreztem, hogy segítenem kell. Érdemi alternatívát kell adni a választóknak a leszerepelt, magát baloldalinak mondó tömörülés és a leszerepelt Fidesz mellett. Hiszem, hogy a parlamentben szükség van az LMP-re, a demokrácia megteremtését segíti politikai jelenléte. Legfontosabb feladatomnak a helyi termelők védelmét, az agrártermelésre alapuló feldolgozóipar kiépülését, és az ezekhez kapcsolódó munkahelyteremtést érzem.

5. Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet vagyok, környezetvédő. Nagykátán születtem, 1954-ben. Alapítója és sok évig elnöke voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének, majd a Környezetvédelmi Minisztériumban dolgoztam, helyettes-államtitkárként. Környezetvédőként hamar rádöbbentem, hogy ha ilyen gyorsuló ütemben romboljuk a környezetünket és pusztítjuk a természeti értékeinket, akkor az a gazdaság korlátjává válik és komoly társadalmi feszültségeket okoz. Nem engedhető meg, hogy a profit maximalizálása minden más szempontot felülírjon és a társadalom szétszakadása folytatódjék. Az európai uniós támogatások felhasználásánál esélyegyenlőséget kell biztosítani mindenki számára. Volt kerületi lakosként ismerem az itt lakók problémáit. Az LMP programja kiterjed mind az új, zöld munkahelyek létesítésére, mind a családok létét befolyásoló egyéb esélyek növelésére, az oktatás, adózás, a családi- panel és társasházak energiahatékonyságát eredményező beruházások támogatására, a közösségi közlekedés feltételeinek, így az alsóbbrendű közutak minőségének javítására is.

 

A lista további tagjai: 6. Keresztes László Lóránt, 7. Gerstmár Ferenc, 8. Lengyel Szilvia, 9. Csarnó Ákos, 10.
Moldován László, 11. Gecsei-Tóth Andrea, 12. Kiss Kálmán Tibor, 13. Mile Lajos, 14. Hajdu Mária, 15. Jakabfy Tamás (bővebben itt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik