Belföld

1,2 milliót fizettek a hungarikum.hu-ért

A Vidékfejlesztési Minisztérium vette meg a domain nevet ennyiért. Fél éven át alkudoztak érte.

Érdekes tételre bukkantunk a Vidékfejlesztési Minisztérium szerződései között. A VM a dokumentumok szerint 1,25 millió forintot fizetett egy magánszemélynek a hungarikum.hu domain név kizárólagos használatáért.

A hungarikum.hu a 2012-ben létrehozott Hungarikum Bizottsághoz köthető, amelynek az egyik kiemelt feladata a Magyar Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteményének összeállítása. Ebben a bizottságot 150 bizottsági tag segíti. Valamely nemzeti érték felvételét bárki kezdeményezheti, a hír24 olvasói egyébként leginkább annak örülnének, ha a neylon otthonka lenne a következő hungarikum.

A Vidékfejlesztési Minisztérium érdeklődésünkre, hogy mi került a domain néven 1,25 milió forintba, azt közölte: a hungarikum.hu domain nevet fél éves tárgyalást követően vásárolta meg a minisztérium egy magánszemélytől, töredéke árán annak, amiért eredetileg kínálta.

Ez alapján pedig valószínűleg az történhetett, hogy a domain név foglalt volt, ez esetben pedig nincs határa annak, hogy az illető mennyi pénzt kérhet el érte. A domainabc.hu piactere szerint például a lovak.hu domaint 800 ezer forintért árulják, az optimista.hu pedig 250 ezer forintba kerülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik