Belföld

Megrázó dolgokról mesél egy jobbikos képviselő

Bertha Szilviának, a "kispénzű, kiszolgáltatott" magyar asszonynak kemény megpróbáltatásokkal kell nap mint nap szembenézni, legutóbb például egy fél napig nem működött náluk a UPC! A képviselő maratoni posztban mesélte el szívszaggató történetét.

Aki eddig azt hitte, hogy a jobbikos képviselők élete csupa játék és mese, az bizony hatalmasat tévedett. Ott van például Bertha Szilvia, akivel a minap annyira megrázó dolog történt, hogy a történet hallatán rögtön megszakadt minden szív: egy fél napra szüneteltette náluk a szolgáltatást a UPC.

Az eset igen megviselte a képviselőnőt, akiből az internet- tévé- és telefon hiánya ilyen érzéseket váltott ki:

“A felnőtteknek pedig ismét rá kell döbbenniük, hogy Magyarországon, a saját hazánkban mi, magyar emberek nem vagyunk más, csupán leürítendő pénztárcával rendelkező fogyasztók, akikből a lehető legkevesebb szolgáltatással, legkisebb értékért a lehető legtöbb pénzt kell kihúzni. Mindezt úgy, hogy még az egyébként is rossz, átláthatatlan és gyarmati törvényeknek is mindig a határvonalán mozogjanak a “szolgáltatók, kereskedők”. Mert így lesz maximális a profit. A kisember kiszolgáltatottsága, rendszerrel szembeni (látszólagos) tehetetlensége nem ismer határokat.”

Ráadásul nem elég, hogy nem ment náluk a UPC, még a telefonos ügyfélszolgálatra is legalább 10-15 percet kellett várni. Aztán jött a következő döbbenet: ezek úgy rögzítik a beszélgetést, hogy nem kérnek engedélyt!

Bertha Szilvia persze ennek hallatán teljesen jogosan rögtön egy fogyasztóvédelmi perben kezdett el gondolkodni. Az álmodozás viszont sajnos nem tarthatott sokáig, hiszen szembejött a szomorú, magyar valóság, amiben él:

“Persze, kinek van arra ideje, kockaztatható pénze? A magyar ember különben sem szeret pereskedni.”

A képviselő ezután az ellenség fejébe és terveibe enged betekintést, elárulva, hogy pontosan milyen gonosz ármány miatt is van ez az egész:

“Hogy mi nem szívesen pereskedünk, ezt is pontosan tudják azok a -sajnos zömében magyar – menedzserek es jogászok, akik a gyarmatosítás részeként nálunk lábat vető cégek, idegen érdekeket szolgáló üzleti körök számára az üzletpolitikát, működési szabályokat, normákat kialakítják – hogy a lehető legkevesebbért a lehető legtöbbet tudják húzzni az emberek zsebéből. Hogy csak pont annyira legyenek bosszantóak, amitől a kiszolgáltatott emberek a tényleges konkurencia nélküli piacon még pont nem mondják fel a szolgáltatást. Vagy, elérik, hogy eleve törvényben kényszerítse őket az aktuáis kormány, hogy ne is ellenkezhessen, eszébe se juthasson kilépni (gááz, áram, stb…), ha a legitim civilizáció része akar maradni.”

Az igazán drámai rész viszont csak ezután következik:

“És csak pont annyira mozogjanak a törvényesség-törvénytelenség határvonalánnak nem tetsző oldalán, amiért a kis pénzű magyarok még nem kockáztatják a bíróságot, mert nem biztos a nyerés. A nagy pénzűek mehetnek VIP kategóriában, egyedi elbánás alá. És, tekintve a megélhetési bizonytalanságot, találnak is garmadával kiszolgálókat, akik végrehajtják, működtetik a rendszerüket. Kispénzű, kiszolgáltatott magyarok.”

Bertha Szilvia a posztot stílusosan egy UPC logóval zárta, csak hogy tudják ezek a szegény, kispénzű – de egyébként internettel, tévével, és telefonnal is rendelkező – nyomorgó magyarok, hogy ki is az ellenség.

A teljes bejegyzést erre olvashatja el, megéri.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik