Belföld

Földrengés volt Nagykőrösnél

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földmozgást mértek a Pest megyei településen.

Nagykőrös közelében kedden délelőtt észlelték a földrengést – közölte az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Mint írták: a földrengés 10:15-kor keletkezett, és az eddigi bejelentések alapján Nagykőrösön a lakosság érzékelte a földmozgást.

Az MTI-nek a polgármester elmondta: csak néhányan érezték a földrengést. A fideszes Czira Szabolcs szerint a járási hivatalban, illetve a nagykőrösi polgármesteri hivatalban dolgozók közül néhányan arról számoltak be, hogy megmozdult alattuk a szék. Lakossági jelzések, vagy esetleges kárbejelentések eddig nem érkeztek. A polgármester információi szerint a földrengés epicentruma a közeli Újhartyán községben volt.

Az MTI megkereste Újhartyán vezetését is. Göndörné Frajka Gabriella jegyzője azt mondta, nem tud a földmozgásról, efféle jelzés, vagy bejelentés még nem érkezett hozzájuk.

Legutóbb Nógrád megyében rengett a föld. 64 településen érzeték, még Budapesten is. A rengések erőssége a Richter-skála szerint 4,4-es, majd 3,4-es fokozatú volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik