Belföld

Az MSZP sem érti Simon Gábort

Budai Bernadett közölte: Simon Gábor párttisztségét, minden pozícióját feladta, országgyűlési mandátumától is megválik, ennél többet egy párt nem tud tenni. Az MSZP világossá tette, nem tud közösséget vállalni senkivel, akinek tisztázatlan pénzügyei vannak. Simon Gábor vállalta, hogy a hatóságok előtt tisztázni fogja magát.

A szóvivő szerint azért kellett Simon Gábortól megválni, mert vagyonbevallása és adóügyei körül vannak megválaszolatlan kérdések. „Ha minden kérdésre választ kapott volna az MSZP vezetése, akkor ennek nem kellett volna megtörténnie.” Arra a kérdésre, lát-e bűncselekményt, Budai Bernadett úgy válaszolt: ennek megállapítása a nyomozóhatóságok feladata.

Az elmúlt napok történéseiről szólva az első laphírtől Simon Gábor újabb vagyonnyilatkozatáig az MSZP szóvivője kijelentette: „Én is hihetetlennek gondolom ezeket a folyamatokat, nem tudom, miért viselkedik így Simon Gábor.”

Simon-ügy: újabb százmilliós rejtély

Közben a Magyar Nemzet már arról írt, hogy az MSZP volt elnökhelyettesének 2012-es bevallásában egy 80 milliós budai luxuslakás tűnt fel a semmiből. A lap kiderítette, hogy Simon Gábor egy 120 négyzetméteres társasházi lakást vett a XII. kerületben, a Széchenyi-hegyen, egy Ágnes utcai elit társasházban. Ráadásul ugyanott vett lakást a politikus jelenlegi felesége is.

A Magyar Nemzet által megkérdezett ingatlanszakértő szerint a társasházban 80-90 millió forintot ér egy jó állapotú vagy felújított ingatlan. A ’86-ban épült lakások 100-130 négyzetméteresek, dupla garázs, mosókonyha és egy kisebb előkert is tartozik hozzájuk.

A lap rejtélyesnek nevezi, hogy Simon honnan szerzett több tízmillió forintot, hiszen 2011-es vagyonnyilatkozatához képest 2012-ben a tartozása mindössze 3,5 millió forinttal emelkedett, olyan jövedelme pedig akkor sem volt, ami ezt a hirtelen vagyongyarapodást magyarázhatná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik