Belföld

Komolytalan részeg ökörködés a Paks elleni tiltkozás

Így reagált a kormány és a Fidesz ifjúsági szervezete a Együtt-PM tiltakozó akciójára.

“Még mindig lüktet az Unicum az Együtt-PM aktivistáiban” – írta a Fidelitas fiatalosan piszkálódónak szánt közleményben, amit az MTI-nek küldtek el. Közben  a KDNP alelnöke komolytalannak, ízléstelennek és agresszívnak nevezte az Együtt-PM-nek a Sándor-palotánál végrehajtott, a paksi bővítés elleni tiltakozó akcióját.

A Fidelitas közleményében azt írta: lassan nem maradt közintézmény, amelybe az Együtt PM aktivistái ne törtek volna be, nincs járda, amelyet ne firkáltak volna össze, és nincs erkély, amelyre ne másztak volna fel. “Számukra egy mandátum és pár perc hírnév minden balhét megér” – tették hozzá. A Fidelitas szerint jobban járnának, ha megkérdeznék főnöküket, Bajnai Gordont, mit értett korábban az alatt, hogy a “Paksi bővítés nemzeti, stratégiai ügy”.

Az Együtt-PM aktivistái, “részeg ökörködés” közben
Fotó:MTI/Kallos Bea

A magyarok nem szeretik az olyan agresszív akciókat, ahol politikusok erőszakkal kívánnak maguknak médiafigyelmet szerezni, hanem a békés párbeszédben hisznek. Ezt már Rétvári Bence, a KDNP alelnöke mondta sajtótájékoztatóján. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: a tiltakozás azért hiteltelen, mert az Együtt-PM politikusai korábban támogatták az atomerőmű bővítését. Az MSZP számára pedig pénzügyi kifizetőhelyként működött az erőmű, hiszen ők, vagy a családtagjaikhoz köthető vállalkozások óriási megbízásokat kaptak Pakstól – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik