Belföld

Nem ingyen adta a kormány a szlogent, de majdnem

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a 800 milliós ötletet ingyen megkapta a nagyobbik kormánypárt, csak kérni kellett. A baloldali Összefogás egyből perrel fenyegetett. Szerintük a kampányfinanszírozási törvény értelmében pártok jogi személyektől vagyoni hozzájárulást nem fogadhatnak el, a szlogent birtokló Miniszterelnökség pedig jogi személy.

Rogán Antal is használja
Kép: Hír24

A kormány pontosít

A Kormányzati Információs Központ közleményben reagált a hírekre, azt írják, hogy a nyolcszázmilliós kreatív kampány szerintük csak 150 millióba került és az ingyen sem ingyen volt.

Először a Fidesz frakciója fizetett kétszázezer forintot, majd a párt is, ez már összesen négyszázezer forint, a két szerződést pedig linkelte is a kormány, egyiket itt, a másikat pedig itt lehet elolvasni, ha valakit érdekel.

Gyorsan elő a számológépet, ha csak 150 millió forinttal számolunk, és nem 800 millióval, akkor a Fidesz párt és a frakció közösen az eredeti ár 0,26 százalékáért vették meg azt, hogy „Magyarország jobban teljesít”, vagy egy nagyon nem értékálló mondatról beszélünk, vagy valaki jó üzletet kötött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik