Belföld

Hasznos infók a félévkezdéshez

Hétfőn kezdődik az egyetemi tanév tavaszi szemesztere.

A héten véget ért a tanév őszi vizsgaidőszaka. Az SZTE-s tanulók hétfőn újra visszaülhetnek az iskolapadba. A Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) a gördülékeny félévkezdés érdekében néhány hasznos információt tett közzé az egyetemi hallgatók számára az EHÖK weboldalán.

Az SZTE a tavaszi félév első napján a felvételizőknek és fiatalok szüleinek nyílt napot tart az intézmény Dugonics téri főépületében.

A HSZI tájékoztatója szerint a diákigazolványok érvényesítésére február 10-től van lehetőség, ugyanakkor az aktív hallgatóknak nem kell sietniük; a szeptemberben kapott matricák még március 31-éig érvényesek. Mint arról mi is beszámoltunk 2014 februárjától már nem alanyi jogon, hanem szociális alapon jár a közlekedési bérlet a diákoknak. Az ingyen SZKT jegyet januárig kellett igényelni. A sikeres pályázók február 10. és 21. között vehetik át azokat. Az első féléves tanulóbérletek meghosszabbított érvényességgel, február 21-éig használhatók.

A tankönyv- és jegyzettámogatást ezúttal is elektronikus utalványként kapják meg az arra jogosult tanulók. Ezek február 12-éig kerülnek kiosztásra. Minden fent említett juttatást csak aktív ETR-s státusszal rendelkező hallgatók vehetnek igénybe. Az aktiválást hétfőtől lehet kezdeményezni a webes rendszerben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik