Belföld

Orbánnal üzenik, szavazni kell

A YouTube videómegosztón jött szembe a videó, a felhasználónak ez az egyetlen feltöltött kisfilmje, alatta a leírás, „Regisztrálj online a 2014-es magyar országgyűlési választásokra!” és „Kezünkben a választás joga, élnünk kell vele!”

Majd egy link, ami a Nemzeti Választási Iroda honlapjára mutat, egyből a választási regisztrációs aloldalra. Az NVI honlapjáról pedig kiderül, a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, névjegyzékbe vett választópolgárok száma február 6-án 119 149 fő volt.

A videóban feltűnik többek között Erdély és a csíksomlyói búcsú, illetve a múlt és a jelen képei, kitelepítések, amikor „hazánkat darabokra tépte a történelem”, de érkezik a dicső jelen is, kettős állampolgárság megadása, Böjte Csaba atya.

Az üzenet pedig a következő, 2014-ben „a nemzet választ, élnünk kell vele”. Írtunk a Nemzeti Választási Irodának is, hogy kiderüljön, egy hivatalos videóról van szó vagy csak egy szorgos állampolgár rakta össze az alábbi kisfilmet.

UPDATE

Válaszolt a Nemzeti Választási Iroda, közleményüket változtatás nélkül közöljük, annyi megjegyzéssel, hogy a Hír24 nem tulajdonította a videót az NVI-nek:

A Nemzeti Választási Iroda közleménye:

2014. február 7-én több blogon és sajtóorgánumban megjelent egy, a sajtóban a Nemzeti Választási Irodának tulajdonított videó. A videót nem a Nemzeti Választási Iroda készítette, készítésére megbízást nem adott, készítésében nem vett részt, arról nem volt tudomása.

Nemzeti Választási Iroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik