Belföld

Keresztbe tesz az Összefogásnak Schmuck Andor

A szocdemek már tizennégy megyében bemutatták az egyéni képviselőjelöltjüket – írja a hvg, a párt első embere pedig folyamatosan járja az országot, amiről sosem felejt el beszámolni a közösségi oldalán sem. Az Összefogás vezetőivel ugyanis nem sikerült megállapodnia Schmuck Andornak, amikor az ellenzék bejelentette megállapodását, akkor a Fodor Gábor vezette Liberálisokat vették be.

Fót döntött a liberálisok mellett

A portálnak nyilatkozó egyik szocialista forrás szerint a fóti időközi választás után döntöttek úgy, hogy Fodorékat veszik be az összefogásba, ahol a párt 13 százalékot ért el. A szocdemek azért nem kerültek fel a közös listára, mert nem sikerült a programpontokat kellőképpen összehangolni.

Schmuck Andor állítása szerint ő utoljára 2013 szeptemberében tárgyalt Mesterházy Attilával, akkor azonban kiderült, hogy a tizenöt pontos szociáldemokrata programból csak nyolcat venne át az MSZP, ők pedig bejelentették, hogy önállóan indulnak. Schmuck Andor semmi esélyt nem lát arra, hogy ez a „pávakoalíció” – ahogy ő mondja – elfogadja a javaslataikat, amit egyébként már több mint ötvenezren támogattak aláírásukkal, így marad az önálló indulás. Ezer százalék, hogy egyedül indulnak, fogalmazott.

Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarország részéről úgy fogalmazott, Schmuck és pártja megpróbálják meghekkelni az összefogást, attól, hogy valakinek van 106 egyéni jelöltje és egy országos listája, a választók még „tisztában lesznek a helyzettel” – fogalmazott a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik