Belföld

Hétfőn folytatódik a Kossuth Lajos sugárút felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A projekt tavaly november 4-én indult, majd az időjárási viszonyokra való tekintettel év végén felfüggesztették a szakemberek a munkálatokat, amelyeket a tervek szerint február 10-étől folytatnak.

Az 5-ös számú főút szegedi Kossuth Lajos sugárúti szakaszán tavaly. novembertől kezdődtek külső vállalkozók bevonásával felújítási munkák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A kivitelezés során a sugárút felújításban érintett egy kilométeres szakaszának teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között.

A kivitelezők már elkészítették a szelvényezés szerinti jobb oldalon, a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között a kötő és kopó aszfalt réteget a közösségi közlekedési sáv melletti belső sávban, ennek megfelelően, a Budapest-Röszke irányú forgalom a már elkészült belső sávban haladhat.

A Röszke-Budapest irányú forgalom a szintén már elkészült szélső sávban haladhat. A munkák a burkolatmarási, szegélybontási és építési munkákkal folytatódnak az időjárási viszonyoknak megfelelően. A keresztező utcák a kivitelezési munkák időtartama alatt lezárásra kerülnek. A jelenleg érvényben lévő 30km/órás sebességkorlátozás mellett tehát újra érvénybe lépnek a sávlezárások, parkolási tilalmak.

Az 5-ös főút felújításban érintett szakaszának teljes körű kivitelezése több mint nettó 357 millió forintba kerül, amely KözOP forrásokból valósulhat meg. A burkolatfelújítási munkák az időjárás függvényében legkésőbb 2014 áprilisáig elkészülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik