Belföld

Egy százalék a jó tanulók támogatására

diaktanacs(1)(960x640).jpg (diáktanács, )
diaktanacs(1)(960x640).jpg (diáktanács, )

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány támogatást ad a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához egy olyan városban, amely büszkén vallja magáról, hogy iskolaváros.

Az egykor Székesfehérváron élő és Kanadába emigrált házaspár örökségét letétbe helyezte, hogy annak kamatai ösztöndíjként szolgálják a jól tanuló, ám nehéz sorsú fiatalokat. Az önkormányzat minden évben jelentős összeggel egészíti ki a szétosztható támogatást.

Jutalom a kiemelkedő eredményekért

A legutóbb meghirdetett pályázatra 125-en jelentkeztek, és összesen 82 fiatal részesült támogatásban. Ők azok, akik kiválóan teljesítik tanulmányaikat, jeleskednek a sportban, a zenében, a képzőművészetben, a tudományos kutatás terén, de anyagi helyzetük, családi körülményeik miatt rászorulnak a segítségre. Az általános iskolásoknál legalább 4,8, középiskolásoknál 4,5, míg a felsőoktatásban résztvevőknél minimum 4,2 tanulmányi átlaghoz kötik a támogatást, illetve feltétel valamely területen nyújtott, kiemelkedő eredmény.

Közel 5 millió forintot osztanak szét

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány az olykor kedvezőtlenül alakuló pénzügyi feltételek ellenére is, az eddigiekhez hasonló mértékben szeretné támogatni a fiatalokat, ami azért jelent nehézséget, mert csak a letétbe helyezett összeg kamatait oszthatják fel.

A 2014-es év folyamán szétosztható támogatás teljes összege 4.920.000 forint, ebből 4 milliót adott az önkormányzat, a fennmaradó részt az alapítvány biztosítja. A diákok 2014-ben, havi lebontásban kapják az ösztöndíjat, amelynek mértéke 3.000 és 7.000 forint között mozog. Így megvalósul az alapító szándéka, hogy hozzájáruljanak a tanulmányok sikeréhez, például tankönyvek, szakkönyvek vásárlásához, kulturális programok látogatásához, az utazási költségek megtérítéséhez, vagy éppen magántanárok fogadásához.

A részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik