Belföld

Betörtek a hajléktalan lottómilliomoshoz

Andraschek László szeptemberi nyereménye után már érezhette a terhét a szerencsének, ennek ellenére vállalta az országos nyilvánosságot. Már kicsit meg is bánta.

Futótűzként terjedt a győri hajléktalan 630 milliós lottónyereményének híre, miután Andraschek László nyilatkozott a Kisalföld című újságnak, majd az RTL-nek is.

Meglepő volt, hogy ilyen nyíltan beszél a szerencséjéről. Pedig mint mára kiderült, volt már rossz tapasztalatuk. Az őszi nyeremény után  előző lakhelyükről éppen a zaklatások miatt kellett elköltözniük.

“Egy hét múlva be is törtek a lakásba, biztosan azt gondolták, milliókat találnak ott, de egy fillért sem hagytunk ott”- mondta el a szerencsés férfi felesége.

Most is legalább 100-an hívták már, amióta megjelent a tévében a története – írta csütörtökön a Bors.

“Úgy érzem magam, mintha Győzike lennék, de én nem akarok sztár lenni” – mondta László a lapnak. Hozzátéve, kicsit megbánta, hogy a nyilvánosság elé állt.

Pár napja azt is elmondta, hogy korábban függősségi problémákkal is küzdött, de most már alkoholra sincs szüksége.

Eddig szinte egy nyertes sem vállalta fel

A Szerencsejáték Zrt. szerint két dolog van, mely minden lottónyertesre jellemző: szinte kivétel nélkül titokban akarják tartani kilétüket, a másik az, hogy valamilyen jó ügyet támogassanak belőle. A nyertesek reakciói nagyon változók: a többség még el sem hiszi, hogy pont neki kedvezett a szerencse, de volt már olyan eset is, hogy pezsgővel érkezett a nagynyertes a találkozóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik