Belföld

Az RTL és a TV2 nem kér Orbán buzdításából

Az alaptörvény szeptemberben elfogadott ötödik módosítása értelmében bár minden kereskedelmi tévé és rádió közölhet politikai hirdetést, de csakis ingyen.

Az Index utánajárt, hogy ilyen feltételek mellett a kereskedelmi tévék hajlandóak-e politikai hirdetést sugározni – elvégre kampány van. A csatornáknak erről egyébként február 15-éig kell dönteniük.

A TV2 sajtósa, Kiskasza Kinga az Indexszel közölte, hogy a csatornán nem lesznek politikai reklámok, a döntéshez azonban nem kívántak magyarázatot fűzni. Az RTL Klub csak február második felében fogja közölni, hogy él-e a lehetőséggel, de a portál úgy tudja, hogy a csatorna nemet fog mondani a politikai pártoknak.

Háborúznak a Jobbikkal

„A Viasat csatornák nem sugározhatnak politikai reklámot, ezt ugyanis a felügyeleti szerv, a brit Ofcom szabályozása szigorúan tiltja” – közölte Lukács Attila, a Viasat3 és a Viasat6 PR-menedzsere.

Ivanics Eszter PR-főnöktől az Index megtudta, hogy a Chello Central Europe-hoz tartozó csatornák, többek között a Spektrum, a Film Mania és a Film Café sem adnak majd teret a politikának.

Az ATV programigazgatója, Németh Szilárd közölte, hogy náluk sem lesznek politikai hirdetések. Indokolni ő sem kívánta a döntést, az Index viszont úgy tudja, ennek az lehet az oka, hogy a tévé kvázi háborúban áll a Jobbikkal, akik folyton perelik a csatornát. Ha befogadják a politikai reklámokat, a Jobbik reklámkampányát is sugározniuk kellene.

Ha hiányozna a politikai hirdetés és mindenáron plakátokat nézegetne, akkor ajánljuk a Hír24 Nagy Plakátháború-gyűjteményét.

Nem lesz tévévita

Az Index azt is tudni véli, hogy szinte biztosan nem lesz tévés vita a miniszterelnök-jelöltek között. A megméretés már 2010-ben is elmaradt.

A portál azt írja, az ügyben hivatalos döntés még nincs, egymástól független fideszes források azonban biztosra veszik, hogy Orbán idén is nemet mond, ha felkérik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik