Belföld

Két hét a felvételiig

A vásárhelyi intézmények öt egyetemi alapképzést és tizenkét felsőoktatási szakképzést kínálnak a továbbtanulást fontolgatóknak.

Legkésőbb február 15-éig lehet jelentkezni a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az idén is a felvi.hu oldalon, elektronikus úton, valamint az Oktatási Hivatal címére elküldött, papíralapú felvételi lapon lehet jelentkezni. Az online felületet választóknak jövő hét szombatig kell rögzíteniük az adataikat a rendszerben, a feltöltésüket pedig február 23-áig kell hitelesíteniük.

A kilencezer forintos eljárási díjért három képzést lehet megjelölni. További kétezer forintért plusz egy helyet lehet beírni, ugyanakkor egy jelentkező legfeljebb öt képzést adhat meg. Egy jelentkezési helynek számít, ha valaki egy adott intézmény egy adott szakjának mindkét finanszírozási formáját bejelöli.

A vásárhelyi intézmények öt egyetemi alapképzést és tizenkét felsőoktatási szakképzést kínálnak a továbbtanulást fontolgatóknak, nappali és levelezős munkarendben, ösztöndíjas és önköltséges formában egyaránt.

Egyetemi képzésben, az SZTE hódmezővásárhelyi kihelyezett karán vadgazda, valamint mezőgazdasági mérnöknek tanulhatnak a hallgatók. Utóbbinak akár angol nyelven is. A Bsc képzések mellett az intézmény hét, úgynevezett felsőoktatási szakképzést hirdetett meg. A két éves szakokon állattenyésztőket, kertészmérnököket, környezetgazdálkodási illetve általános agrárszakembereket képeznek. Az FSZ képzéseken egységesen 140 ezer forintot, az alapképzéseken 175 és 240 ezer forint közötti összeget kérnek félévenként a költségeik megtérítésére kötelezett hallgatóktól.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola vásárhelyi tagintézményében kizárólag önköltséges képzések indulnak. A jelentkezők a turizmus-vendéglátás, valamint a kereskedelem és marketing szakok közül választhatnak. A BKF öt felsőoktatási szakképzést is indít. Ezek is a vendéglátáshoz, valamint a gazdaságtudományokhoz kapcsolódnak. A felvett hallgatóknak 149 és 199 ezer forint közötti díjat kell majd fizetniük szemeszterenként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik