Belföld

Navracsics: összeállt a jó, a rossz és a csúf

Az április 6-ai választást meg kell nyerni, és mindaz, amit addig teszünk, ezt a célt szolgálja – jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy budapesti lakossági fórumon hétfőn.

A Fidesz már megtapasztalta, hogy milyen nyertes helyzetből veszíteni – utalt a 2002-es választások eredményére Navracsics Tibor. “Megtapasztaltuk, hogy milyen, amikor nyertes pozícióból kiéneklik a sajtot a szánkból”, tehát küzdeni kell ezért a győzelemért – jelentette ki.

Az elmúlt 8 év 2014-ből nézve

Ennek a vesztes választásnak keserű tapasztalatai voltak – utalt a 2002 és 2010 közötti évekre a miniszterelnök-helyettes, felidézve, hogy “a baloldal az ötvenszázalékos közalkalmazotti béremelésnél többre nem tartotta ezt az országot”, de később “ezt is elinflálták”.

A XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Ház zsúfolásig megtelt előadótermében tartott beszédében Navracsics Tibor azt mondta: a baloldali gazdaságpolitika hatására 2004-re kifulladt a gazdaság motorja, majd “zuhanórepülés” következett. Az akkori kormányzat a hiányzó teljesítményt hitelekkel próbálta elfedni, ennek eredménye a rendkívüli mértékű államadósság és költségvetési hiány lett – tette hozzá.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a baloldallal ellentétben a mostani kormány tudja, mit akar, milyen Magyarországot szeretne. Olyat – folytatta -, amelyben tehetséggel, szorgalommal lehet előrejutni, nem pedig vagyoni háttérrel, “potyázással”, haszonleséssel.

Navracsics Tibor szerint a baloldalt csak egy cél tartja össze, ez pedig az, hogy ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, és az sem érdekli őket, hogy újra összeállt a “jó, a rossz és a csúf” – mondta, derültséget váltva ki a hallgatóságból.

A rezsicsökkentés az egyik legfontosabb nemzeti cél

Program helyett a baloldal elkezdte kritizálni a kormány eddigi teljesítményét, az irigység és az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze a baloldalt. Ezzel szemben a Fidesz pozitív célokat tűzött és tűz ki maga elé – mondta Navracsics Tibor, egyebek között a munkahelyteremtést, az oktatást és a megélhetési költségek csökkentését említve. Mint fogalmazott, ha egy országnak nincs nemzeti politikája, nincsenek konkrét céljai, akkor “a világ elmegy Magyarország mellett”.

A Fidesz-KDNP-szövetség erős, független és versenyképes Magyarországot akar, és az ország csak akkor állja meg a helyét Európában, ha a becsületes, jóravaló embereknek van lehetőségük a boldogulásra – folytatta.

A rezsicsökkentés védelmében tartott lakossági fórumon a miniszter úgy fogalmazott, a megélhetési költségek csökkentése az egyik legfontosabb nemzeti cél, hiszen a rezsicsökkentés nem csak a jobboldali érzelmű embereknek jó.
Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy interjúban hazugságnak nevezte a rezsicsökkentést, Navracsics Tibor azt mondta, egy veszprémi társasház például november óta 1,6 millió forintot takarított meg a rezsicsökkentéssel. “Lehet, hogy ez Bajnai Gordonnak hazugság, de sok embernek a mentőövet jelentette” – hangoztatta a miniszter.

Nem veszíthetnek

Navracsics Tibor kitért az ország energiafüggetlenségére is. Mint mondta, azért kell támogatni a paksi bővítést, mert az atomenergiával szemben háromszor drágább az alternatív energia, valamint a létesítménnyel valódi függetlenséget érhet el Magyarország.

A miniszterelnök-helyettes előadása végén arra kérte a hallgatóságot, hogy április 6-án szavazzanak a Fidesz-KDNP közös jelöltjeire, “mert nem veszíthetjük el ezt a választást, a nemzeti céljainkat folytatni kell” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik