Belföld

A Pilisben a jég lett az úr

A Dunakanyarban a Pilisszentlászló és Visegrád közötti úton nem lehet közlekedni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összefoglalója szerint hat megyében van jelenleg is érvényben a legmagasabb, harmadfokú riasztás az ónos eső miatt, az ország középső részén másod-, illetve elsőfokú a riasztás, a keleti országrészben pedig semmilyen gondot nem okoz az időjárás.

Komárom-Esztergom megyében nem volt baleset, az éjszakai harmadfokú riasztás után jelenleg másodfokú riasztás érvényes ónos eső miatt. A megyében egyetlen jégbordás útszakasz van, a Banát az M1 autópálya Bábolnai felhajtójával összekötő rész, ezt az autósok Bábolnán keresztül tudják elkerülni.

Pest megyében Budakeszi, Pilisszántó, Dobogókő között fagytak le erősen az utak. A Pilisszentlászló és Visegrád közötti szakaszon nem lehet közlekedni. Este tíz óra után ebben a megyében sem haladhattak a 7,5 tonnánál nehezebb járművek, de a tilalmat délelőtt háromnegyed tíz után feloldották. A jegesedés miatt vasárnap hajnalban Pilisszentkereszt és Dobogókő között egy kisteherautó akadt el, a pomázi önkormányzati tűzoltók segítették ki a bajból, de senki nem sérült meg.

Nógrád megyében még az éjszaka visszavonták a másodfokú riasztást, az utak jól járhatóak, sónedvesek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik