Belföld

Előállították az Együtt-PM-es aktivistákat

Szabo-Rebeka-Parlament(960x640)(2).jpg (Parlament)
Szabo-Rebeka-Parlament(960x640)(2).jpg (Parlament)

Megszállták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fő utcai épületének portáját péntek délelőtt a paksi bővítés ellen tiltakozó Együtt-PM-es aktivisták. A rendőrség előállította a tüntetőket.

Előállította a rendőrség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Fő utcai épületének portáját megszálló Együtt-PM-es aktivistákat, akik a paksi atomerőmű tervezett bővítése ellen demonstráltak pénteken.

A rendőrség a tüntetők jogsértő magatartására hivatkozva oszlatta fel a spontán tüntetést, mivel az szerintük súlyosan megzavarta a minisztérium működését. A helyszínen tartózkodó egyik rendőrtiszt a gyülekezési jog megsértése miatt háromszor távozásra szólította fel az aktivistákat, akik ennek nem tettek eleget.

Ezt követően a rendőrök egyenként a bejárat előtt várakozó rendőrségi járművekbe cipelték a tüntetőket, akik passzív ellenállást tanúsítottak. A tüntetők minden előállítás után a “Népszavazást Paksról!” jelszót skandálták.

Az ellenzéki párt aktivistái egy “Elég a titkolózásból! Népszavazást Paksról!” feliratú molinót feszítettek ki az épület fogadóterében.

Szabó Rebeka, a PM független országgyűlési képviselője a jelenlévő újságíróknak elmondta: elfogadhatatlannak tartják az atomerőmű tervezett bővítésének módját, ezért a Moszkvában erről kötött szerződések nyilvánosságra hozatalát, valamint népszavazást követelnek a kérdésről. 

“Orbán Viktor fél”, ezért nem akarja megkérdezni a lakosságot erről a kérdésről – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik