Belföld

A Hír Tv visszautasítja az MSZP vádját

Szikszai Péter a Hír Tv vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a saját felvételük mellett a közszolgálati televízió, valamint az ATV felvételén is hallható a bekiabálás. “Ha a Hír Tv manipulált, akkor a köztévé és az ATV is” – fogalmazott.

Hallhatta-e Mesterházy?

Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje hallhatta-e a bekiabálást, Szikszai Péter azt mondta: a felvételen látható, hogy a szónokok mögött ülők kitekintenek a bekiabálóra, illetve nevetgélnek az elhangzottakon, ők tehát hallották a bekiabálást.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken közleményben szólította fel a Hír Tv-t, hogy kérjen bocsánatot Mesterházy Attila MSZP-elnöktől, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek. A párt álláspontja szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a szocialista párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt, és ezzel bűncselekményt követett el. Közleményében azt írta: mostanra a Hír Tv is beismerte: tudósításaikban jelentősen felerősítették a bekiabálás hangerejét, ezzel azt a látszatot keltették, mintha a szónok hallhatta volna a bekiabálást és arra reagált volna.

Orbán helytartójáról volt szó

A Hír Tv felvétele alapján a szombati nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy “Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon”. Ekkor valaki azt kiabálta be a nézőtérről, hogy “kötelet!”. Mesterházy Attila ekkor úgy folytatta, “de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak”.

Az MSZP hétfői közleménye szerint Mesterházy Attila a nagygyűlésén a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta. A párt közleménye hangsúlyozta, bíróság előtt kell felelniük azoknak, akik tényként állítják, hogy “másra reagált Mesterházy Attila, mint amit hallott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik