Belföld

„A Fidesz világában semmi sem az, aminek látszik”

LMP-tüntetés a paksi bővítés ellen  (paks, lmp, szél bernadett)
LMP-tüntetés a paksi bővítés ellen  (paks, lmp, szél bernadett)

“Úgy is mondhatnánk, hogy megpróbálják eltüntetni a problémákat a választók szeme elől, valós megoldást nem adnak, és ezért van az, hogy az ország nem tud egyről a kettőre jutni” – mondta Szél Bernadett. Az LMP a valós megoldások híve, és arra kér felhatalmazást, hogy az ország élhetőbb hellyé tudjon válni – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Csúfos bukás

Szél Bernadett megdöbbentőnek nevezte, hogy Orbán Viktor csütörtökön úgy fogalmazott, hogy nagyon lelkesítőnek találja a foglalkoztatási adatokat. Leszögezte, az LMP “katasztrofálisnak látja” a ország munkaerő-piaci helyzetét. Az ellenzéki képviselő furcsállta, hogy a miniszterelnök azon “lelkesedett, hogy a fiatalok és a nők milyen jó helyzetben vannak Magyarországon a munkaerőpiacon”. A nők foglalkoztatása több korcsoportban is csökkent, annak ellenére, hogy a kormány nem kevés pénzért bevezette a munkahelyvédelmi akciótervet, “ami láthatóan nem sikerült” – fogalmazott.

A fiatalok munkaerőpiaci helyzetén való miniszterelnöki “lelkesedést” rossz tréfának nevezte,  szerinte ugyanis a Fidesz volt az a párt, amelyik nem tudott kormányon semmit elérni, hogy a fiatalok ne hagyják el ezt az országot. Hangsúlyozta: a Fidesz egyik legfontosabb választási ígérete, a munkahely-teremtési program “csúfosan megbukott”. Kézenfekvőnek nevezte a különböző energetikai beruházások fejlesztését, ahol az LMP “százezer új munkahelyet” tudna találni, ráadásul az alacsonyabban képzett munkaerő körében.

Orbán visszahívta az oroszokat

Szomorú aktualitásnak nevezte, hogy az a miniszterelnök, aki “annak idején mindent megtett azért, hogy az orosz csapatok távozzanak Magyarországról, most visszahívta az oroszokat”. “Társaival együtt titokban Putyinnal írt alá szerződéseket Magyarország, a magyar emberek háta mögött, a magyar emberek feje fölött”, az Országgyűlés tudta nélkül – tette hozzá.
Felhívta a figyelmet arra, az LMP szakértői anyaga szerint, a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával 2020-ig 50-60 ezer új munkahelyet lehetne teremteni.

Véleménye szerint, egy ilyen méretű országban, mint Magyarország vagy nukleáris beruházásokat, vagy megújuló energiaforrásokat fejlesztünk , a “két út teljes mértékben kizárja egymást”. Ezután az LMP társelnöke bemutatta pártja Bács-Kiskun megyében induló jelöltjeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik