Belföld

Egy nyugdíjastól reszkethet Orbán, Mesterházy

A bizottságnak a bejelentéstől számított három napon belül kell döntenie a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről. Ehhez előbb a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi a szervezet létezését, adatai hitelességét a bírósági nyilvántartásban. Az NVB korábban 27, csütörtökön 11 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba.

Ezek a kérelmek beérkezési sorrendjében: Együtt 2014 Párt (Együtt 2014), Zöldek Pártja (Zöldek), Magyar Liberális Párt (MLP), Elégedetlenek Pártja (EP), Nemzeti Forradalmi Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik), Demokratikus Koalíció (DK), Élőlánc Magyarországért (Élőlánc), Magyar Cselekvő Párt (MCSP), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Nemzeti Érdekért Párt.

A Zöld Centrum Párt és a Szegényeket Pártoló Párt nyilvántartásba vételét visszautasították, mert a bíróság szerint nem is pártok. Az NVB nem vette nyilvántartásba a Nemzeti Forradalmi Párt rövidített nevét, amely Magyar Hajnal lett volna, mert a rövidített névnek vagy nyelvtani, vagy logikai kapcsolatban kell állnia a teljes névvel.

Az NVB úgy döntött, hogy A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nem használhatja a választási eljárásban a benyújtott jelképét, amely nagyban hasonlít a szent koronára.

Az Elégedetlenek Pártja azért lehet jó névválasztás, mert egy nemzetközi Ipsos kutatás lesújtó képet fest a magyarok kedélyállapotáról. A magyarok mindössze 12 százaléka elégedett a gazdasággal és csak 53 százalék tartja boldognak magát. Ezzel az eredménnyel hazánk a 24 országot felölelő boldogságrangsor utolsó helyére szorult.

A gazdasági helyzetnek van hatása az emberek mindennapi hangulatára, de nem csak ettől függ, hogyan érzik magukat. Világszerte csupán 37 százalék minősíti országa gazdaságát jónak, az életüket harmonikusnak, felhőtlennek értékelő polgárok aránya viszont ennél jóval magasabb, 75 százalék.

A világ polgárainak többsége elégedett a sorsával, 75 százalékuk boldognak érzi magát. Leginkább az indonézek élvezik az életüket (92%), akiket a kanadaiak (86%), a svédek (85%) valamint az indiaiak, az amerikaiak és az ausztrálok következnek (84-84%). A rangsor alsó részében találhatjuk az oroszokat és a spanyolokat, előbbieknek 59, utóbbiaknak 58 százaléka tartja magát boldognak.

Az Elégedetlenek Pártját Tóth István vezeti. A férfi elvált nyugdíjasként él Érden, két lányával. 2011 óta egy alapítványon keresztül igyekszik segíteni egy kifejezetten hátrányos helyzetű társadalmi csoport tagjain, anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

survey software

Ajánlott videó

Olvasói sztorik