Belföld

A szegedi Dóm is felépült a makettparkban

A makett Dómból harangjáték szól, a kicsinyített Pécsi Dzsámiból pedig a müezzin hangja hallható.

A szarvasi Mini Magyarország hamarosan félszáz makettel fogadja a látogatókat. Ezek közül több mint egy tucat mozgó vasút- és hajó maketteket irányíthatnak a látogatók, és több épület is megszólal az interaktív élményparkban.

Tavasztól a Szegedi Dóm mesés harangjátékában már nem csak a napfény városában, de a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban is gyönyörködhetnek a látogatók, a mini Pécsi Dzsámiból pedig a müezzin hangja hallható majd. A méretarányos síneken régi, emblematikus szerelvények közlekednek, amelyeket a látogatók irányíthatnak. Vízre kerül a Földet körbevitorlázó Fa Nándor legendás hajója, a Szent Jupát kicsinyített mása is.

A látogatók emellett részt vehetnek az éjszakai detektoros denevérlesen, vagy akár bekapcsolódhatnak a bagolylesbe is. Az hagyományosnak számító szezonnyitó program, a Szorgos Hangyák Napja mellett szabadtéri koncertek, állandó kiállítások, sétahajó-kirándulások várják a látogatókat, és izgalmas kalandokra számíthatnak a geocaching rajongói is.

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban a teljes bővítés lezárultával mintegy száz makett lesz látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik