Belföld

Újdonságok Királyréten

Átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontját és új tanösvényét.

Az erdei iskolából látogatóközponttá továbbfejlesztett ökoturisztikai intézményt Rácz András helyettes államtitkár és Tarnai Richárd kormánymegbízott avatta fel szerda délelőtt. A fejlesztés uniós forrásokból valósult meg a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként.

Ezeknek a látogatóközpontoknak a legfontosabb feladata, hogy az adott tájegység felkeresése előtt eligazító információkat adjanak a vendégeknek, természeti és kulturális kincsekre hívják fel a figyelmet – ezt emelte ki a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az ünnepségen. Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja is azt hangsúlyozta: az államnak abban van felelőssége, hogy lehetőséget adjon mindenkinek a természet megismeréséhez.

A beruházással az eddig csak erdei iskolaként működő épület látogatóközponttá vált, ahol fogadóteret alakítottak ki, interaktív kiállítás jött létre, az Ipolyerdő Zrt. támogatásával új interaktív természetvédelmi tanösvény várja a látogatókat, és bővült a nemzeti park kiadványainak sora is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik