Belföld

Tíz dolog, ami még hiányzik Felcsútról

Napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása – írtuk a minap a Népszabadság információira hivatkozva. A hírre egyből ráharapott a mémgyár is, amiből később mi is összegyűjtöttünk egy csokorra valót, de itt nincs vége a történetnek, mert egy-két dolog még nagyon hiányzik a településről.

Itt a lista, mindenki kedvére válogathat, a végén pedig szavazással lehet eldönteni, mi élvezzen prioritást.

Békemenet

Ez csak egy ártatlan mém, nem az igazi Békemeneten készült

Egy állandó, mindig kéznél lévő Békemenet elengedhetetlenül fontos a Mészáros Lőrinc vezette település számára. Minden reggel felvonulnának, gyakorolnák a menetelést, hogy el ne gémberedjenek ezek a békés lábak, ha pedig szükség van rájuk, akkor onnan indulnának az ország különböző pontjaira.

Még több stadion

Kell ezt magyarázni? Nem hisszük. Egy ekkora jelentőségű település nem tengődhet egyetlen stadionnal. Egy stadion jó, sok stadion még jobb – ez lehetne a település mottója.

Rezsicsökkentő emlékpark

Fotó: Berecz Valter / Hír24

Jön a harmadik, mármint rezsicsökkentés, és még ki tudja, mennyi lesz, ennek tiszteletére Kerényi Imre megálmodhatná a Nemzeti Rezsicsökkentő Emlékparkot, ami természetesen valahol a stadion közelében lenne elhelyezve.

Házi atomerőmű

Paks II után jöhetne Paks III Felcsútra, meg a négy, meg az öt – és így szépen sorjában, minden háztartásba jutna egy ilyen minierőmű, természetesen az oroszok lennének a beszállítók, így tovább virágozhatna ez a mindkét fél számára hasznos és előnyös kapcsolat.

Orosz tematikájú kalandpark

Ennek a neve akár Kremlékpark is lehetne, amolyan Disneyland lenne ez, a házi atomerőművek mellett – mondani sem kell már – ezt is Oroszországból hoznánk, csak vigyázzunk, nehogy úgy járjunk, mint Pelikán elvtárs a Szocialista Szellem Vasútjával.

Széles Gábor Gravitációirányító központ

Kikapcsolja a gravitációt
Gif: reszegbroker.tumblr

Két idézet. Első: „A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció.” Második: „Én ilyet soha sehol le nem írtam nem állítottam. Ugyan az ’anti gravitációval’ próbált a ballib sajtó olyanokat állítani, amiket én nem mondtam /rafináltan kiforgatva a szavaimat/ de ezen én már nem csodálkoztam…” Tehát bajban vagyunk, hogy hol az igazság, itt csak egy Gravitációirányító központ segíthet, ami Felcsúton épülne.

Komondor Látásjavító Intézet

Balogh József komondora már sajnos nem él, de itt, Felcsúton egy olyan intézet nyithatná meg kapuit, ahol ingyen végeznék az állatok szemműtétjét, de természetesen a gazdi is elkísérheti az ebet, sőt: Terike is akár. Az Intézet tőszomszédságában pedig nyílhatna egy ring, ahol a kutyatulajdonosok kedvükre bokszolhatnak, míg az ebet vizsgálják.

Pataky Attila UFO-bázis

Ezt újfent nem kell magyarázni, magáért beszél ez is. Magyarországnak kutatnia kell az idegen civilizációkat is, a Nemzeti Együttműködés Rendszere hátha át tud venni egyéb rezsicsökkentő technikákat is, ehhez pedig nincs alkalmasabb személy Pataky Attilánál.

MTVA Médiaegyetem Retusáló és Pixeltudományi Kar

Ezt a tudást valakinek át kell adni

Ahogy egyre inkább ellepnek bennünket a mémek, kell egy olyan hely, ahol rendet vágnak és megmondják, melyik a helyes mém és melyiket kell azonnal elfelejteni. Obersovszky Péter természetesen a kar vezető alakja lenne, Vígh András pedig kiemelkedő tanár.

Nemzeti Dohánypláza

Nem trafiknak kell nyílnia Felcsúton, egy komplett plázának, ez evidens, többek között ezért is raktuk listánk végére. Többszintes is lehet, akár valami szokatlan építészeti alakzatot is felvehetne, valójában ezek csak részletkérdések, a lényeg, hogy ez is egy opció Felcsútra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik