Belföld

Bemutatták az LMP Csongrád megyei jelöltjeit

Az LMP erős, független Magyarországot szeretne.

Schiffer András szerint a magyar választóknak, ha nem akarják sem “a nemzeti cinizmus rendszerét”, sem az “álbaloldali elitet”, egyetlen lehetőségük van, az LMP. A párt  olyan országot szeretne, ahol erős a hazai gazdaság, a kis- és közepes vállalkozások – mondta az ellenzéki politikus a párt Csongrád megyei jelöltjeit bemutató fórumon, Szegeden, a Millenniumi kávéházban.

Az országgyűlési képviselő közlése szerint az LMP négy Csongrád megyei országgyűlési képviselőjelöltje közül hárman még nem tagjai a pártnak. Az LMP a Csongrád megyei 1-es, szegedi központú körzetben Szentistványi Istvánt indítja. A 45 esztendős tanár Szegeden lakik két gyermekével és feleségével. 2000 óta részt vett a Védegylet munkájában, 2010-ben az LMP listájáról szerzett mandátumot a szegedi közgyűlésben.

A másik szegedi körzetben, amelyhez Mórahalom is tartozik, Tatár Gábor, az LMP ruzsai önkormányzati képviselője lesz a jelölt. A 35 esztendős informatikus a Csongrád megyei község egyik tanyáján lakik feleségével és gyermekével, s a Tisza-parti városban dolgozik egy szoftverfejlesztő cégnél.

Schiffer András, az LMP társelnöke (b) és Nagy Bandó András, a Csongrád megyei 4-es körzetben induló jelölt. (Fotó:MTI)

A 3-as szentesi és csongrádi központú körzetben Gurdon Lajos pszichológus küzd meg a képviselői helyért. A 45 éves szakember a csongrádi pedagógiai szakszolgálatnál és a város pszichológiai szakrendelésén dolgozik, Szentesen lakik feleségével és két gyermekével.

A hódmezővásárhelyi és makói központú Csongrád megyei 4-es körzetben Nagy Bandó András író, humorista indul az LMP támogatásával. Nagy Bandó 1947-ben született Deszken, az építőipari technikumot Szegeden végezte el. Előbb karikaturistaként majd humoristaként, előadóművészként dolgozott, és aratott sikereket, több tucat lemeze és könyve jelent meg, munkáját többek között Karinthy-gyűrűvel ismerték el. 1990-ben Orfű polgármesterévé választották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik