Belföld

Fekete: csökkenhet is az ingatlanadó

Játszótér építés, kerékpárút, lakásfelújítás, csökkentésre váró vásárhelyi ingatlanadó volt a fő téma a kedd esti lakossági fórumon.

A Csúcsi olvasókörben tartott lakossági fórumot Fekete Ferenc hódmezővásárhelyi városatya, aki mint elmondta, a bátrabb képviselők közé tartozik, aki hóban is fórumra hívja a lakosságot.

Csúcsban elmondta, hamarosan indul a régóta várt kerékpárút építése a Mester utcán. A Rárósi sarkán ezért majd befedik a mély árkot is, a Szent László utca és a Szentesi út között pedig járdaként is használható lesz a bicikliút, mivel ott keskenyebb az utca. A ovinál és az ABC-nél 40 férőhelyes fedett kerékpártárolót is építenek. A városban egyébként sok a rossz állapotú kerékpárút, ezeket idén biztosan kijavítják, köztük a Jókai utcait, egészen a mártélyi útig.

Idén ismét életre hívják a lakás felújítási támogatások rendszerét, hogy a rezsicsökkentés a korszerűsített fűtés, és a nyílászáró cserék után még jobban éreztesse hatását. Idén szintén újra útjára indul az önerős járdaépítés. Béketelepen pár hónap múlva új játszótér is épül a Tiszta Szívvel Egyesület támogatásával, ehhez azonban majd társadalmi munkát is várna a képviselő.

A hóhelyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: ” ha azt mondanám, ötösre vizsgáztunk, akkor jó nagy hazudós lennék, de ennek ellenére elég jól sikerült megoldani”. Az utóbbi évekkel ellentétben ilyen hamar sohasem sikerült minden utcán végigmenni a hóekékkel – tette hozzá.

A fórumon kérés érkezett, hogy az óvodához kellene egy gyalogátkelő, és sebességkorlátozó tábla, mert sokan száguldoznak arra, továbbá a teherautókat is ki kellene tiltani a Mester utcáról. Csuka bácsi azt nehezményezte, igaz, hogy 10 százalékkal csökkent a kéményseprés díja is, de előtte megemelték 24-gyel. Azt ugyancsak felrótta, a város bevezette és megemelte az ingatlanadót, amit pedig most, mikor nincs adóssága a városnak, el is lehetne törölni, vagy mérsékelni.

Fekete Ferenc elmondta, ő is az adócsökkentés híve, február 28-án amikor aláírásra kerül az adósságátvállalás utolsó üteme, vissza lehet térni a kérdésre. Hozzátette, a következő testületnek, az októberi helyhatósági választásokat követően, decemberben egy átgondolt és a lakosság érdekeit szolgáló új adórendeletet kell kidolgoznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik