Belföld

Ennél durvább kampányvideót még nem látott

Durva lesz a kampány, azt már biztos. Az erős kormányoldal a választás napjának közeledtével, valószínűleg egyre inkább igyekszik majd a nemzeti talajba döngölni, az újszülött zsiráfok esetlenségével lavírozgató ellenzéki összefogást. Mivel a hagyományos csatornákat jórészt uralja a Fidesz, az ellenzéknek érdemes lenne a közösségi médiumok világában nyomulni. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a facebookot, tumblr-t, twittert, instagramot és hasonló oldalakat elönti a frappáns balos propaganda…

Erre mi történik? A kormánypárt (egyik rajongója) már be is előzött egy letisztult és világos, személyes üzenettel: nemzeti színű lobogó, kifordított bomber, kackiás bajusz, és a himnusz, vagyis a legmagyarabb szimbólumok egyetlen videóba sűrítve, vírusként terjedve tüzelik a közösségi médiumok fogyasztóit a kormány újraválasztására. És ha még azt is hozzávesszük, hogy a videó főhőse, a többi YouTube-videója alapján amerikamán, feketezene rajongó, anime-manga fan, motoros, vagyis ránézésre nem egy erkölcstanóráról szabadult konzervatív ember, hát komolyan elkezdhetünk hinni a Századvégnek, lesz itt még kétharmad!

Nem mondhatjuk, hogy a videó cselekményekben, netán fordulatokban gazdag lenne; de látszik, hogy alapos előkészület előzte meg. Az üzenetet hordozó tábla elkészítése például legalább másfél perc lehetett, de a beállításokkal is sokat molyolhatott a rendező-operatőr-főszereplő.

Persze, beleköthetnénk a helyesírásba (Isten áLLd meg a magyart, április.6.án és a vesszők sem pont ott vannak, ahol indokoltak lennének), de a szándék nemes. És a profin koreografált produkció végén a meghajlás… Úgy, ahogy van csillagos ötös, na.

UPDATE: Úgy tűnik a kampányvideót valamiért eltüntette a feltöltője. :( Reméljük előbb-utóbb azért felbukkan majd valahol, s akkor újra megmutathatjuk önöknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik