Belföld

Az “összefogás” egy jelszó

molnár zsolt (molnár zsolt, )
molnár zsolt (molnár zsolt, )

Az MTI azután kereste meg az MSZP-s politikust, hogy az Összefogás Párt névváltoztatásra szólította fel a baloldali ellenzéki szövetséget, mert szerintük az összefogás kifejezés használata megtéveszti a választókat.

Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke hétfőn nyílt levélben fordult az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és a Párbeszéd Magyarországért vezetőihez, tiltakozva nevük “lenyúlása” ellen.

Molnár Zsolt az MTI-nek elmondta: az összefogás nevet éppen a választók adták a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésének, az összefogás az ő követelésük volt. Az összefogás szót senki sem sajátíthatja ki – tette hozzá.

Szerinte ugyanakkor az összefogás szó politikai értelemben a baloldali ellenzéki pártokhoz kötődik. Jogi értelemben pedig csak akkor emelhetne kifogást az Összefogás Párt, ha az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok ezen a néven választási pártot vagy bármilyen szervezetet hoztak volna létre, és így akarnának indulni a választáson, de erről nincs szó – mondta a kampányfőnök.

Hozzátette: jelszóként használják az összefogást, de a szavazólapon és a plakátokon is a részt vevő öt párt neve és logói szerepelnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik