Belföld

Házasság Hete a Marson

Népdalokkal hívták fel a figyelmet a Házasság Hetére a Mars téren. Több mint százan énekeltek el öt dalt.

A Mars téri piac nagycsarnokában Fábry-Ivánovics Tünde énekes koordinálásával öt dél-alföldi dal csendült fel. A flash mob meglepte a vásárlókat. A Házasság Hetét hatodik alkalommal rendezik meg, február 9-étől párgyakorlatokra, kerekasztal-beszélgetésekre, kiállításokra és zenés-irodalmi műsorokra várják az érdeklődőket.

„Ki szerettük volna vinni az emberek közé ezt a rendezvényt, tavaly az Árkádban tartottunk flash mobot, idén pedig a piacra esett a választásunk, hiszen ez Szegednek nagyon fontos része, rengeteg családos ember fordul itt meg” – részletezte. Elárulta, bár a flash mob mindössze pár perces, keményen készültek rá, több mint száz önkéntes tanulta meg a Fábry-Ivánovics Tünde által kiválasztott népdalokat. „Mi azt gondoljuk, hogy házasságban élni öröm, és ezt szeretnénk megmutatni minél több embernek” – mondta el a szegedma.hu-nak Gyurisné Hutter Katalin.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. a flash mobhoz örömmel biztosította a helyszínt. Az egyházmegye kereste fel őket, és mivel jó ötletnek tartották, támogatják a rendezvényt. A házasság meghatározza az egyház életét, a társadalom és a család életét egyaránt, ezért is tartották fontosnak, hogy felhívják rá a figyelmet.

Fotó: Gémes Sándor, szegedma.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik