Belföld

Balhé Londonban Vona miatt

vona (vona)
vona (vona)

Vona Gábor tegnap megérkezett Londonba, ami a brit antifasisztáknak nem tetszik.

Vona Gábor vasárnap délután a London központjában lévő Holborn metrómegállónál ismertette a pártja választási programját. A Londonban élő ötvenezer magyarnak kívánt szólni.

Fotó: MTI/Kollányi Péter

A rendezvény gyülekezőhelye London belvárosában, a Holborn metróállomáson volt, de az állomás kijáratát az indulás meghirdetett időpontjában hozzávetőleg 200 antifasiszta ellentüntető állta el. A Jobbik elnökének gyűlésére érkezőket és az ellentüntetőket rendőrsorfal és fémkordon választotta el egymástól. Az ellentüntetők a gyűlésre érkezőket “náci szenny – takarodjatok az utcáinkról”, illetve magyar nyelven “nácik haza!” skandálással fogadták.

Az ellentüntetők eközben náciellenes jelszavakat hangoztató transzparenseket tartottak a magasba. A gyűlés kezdete helyi idő szerint 13.30 – közép-európai idő szerint 14.30 – órára volt meghirdetve, de az időpont után negyedórával a Jobbik elnökének gyűlésére érkezők még nem tudtak kijönni a metróállomás épületéből. A hvg.hu helysíznen tartózkodó tudósítója elmondta, egy félórás várakozás után a magyar csoport metróval továbbált, így lerázták az ellentüntetőket.

Azt már korábban közölte a pártelnök a botrányra utalva, hogy még soha nem vágyott ennyire Londonba, ma pedig egy képet is kitett a rajongóknak. Tökéletes beállítás, előnyös fotó.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik