Belföld

Rezsicsökkentés Szegeden

Szajer-Jozsef(960x640)(2).jpg (szájer józsef, )
Szajer-Jozsef(960x640)(2).jpg (szájer józsef, )

A kormány kiszámítható és tartós lépésnek szánja a rezsicsökkentést, amelyhez szükség van a polgárok támogatására is – jelentette ki Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő szombaton Szegeden.

Az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke a rezsicsökkentéssel kapcsolatos lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, 2014 is a rezsicsökkentés éve lesz: a tervek szerint áprilisban a gáz ára 6,5, szeptemberben az áram ára 5,7, októberben a távhőé 3,3 százalékkal fog csökkenni. Az előző rezsicsökkentés eredményeként 240 milliárd forint maradt a polgárok zsebében, ez annak az egyhavi fizetésnek vagy nyugdíjnak felel meg, amelyet a korábbi szocialista kormányok elvettek az emberektől – tette hozzá a politikus.

Kitért arra, hogy az eddigi rezsicsökkentésekkel az európai középmezőnybe sikerült vinni az energiaárakat, de ezek még mindig magasabbak, mint amit a lakosság teljesítőképessége indokolna. A politikus azt mondta, az a 2,5 millió aláírás, amely a rezsicsökkentés mellett összegyűlt, óriási segítséget nyújtott a kormánynak abban, hogy ezt a nehéz folyamatot végre tudja hajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik