Belföld

Vásárhely a bringabarát város

Tavaly közel százmilliót költött az önkormányzat a biciklisekre.

Hódmezővásárhely kapta a 2013-as évi Kerékpárosbarát Település díjat. Az elismerést a héten adta át Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a város képviselőinek Budapesten.

A pályázat elbírálása során fontos szempont volt, hogy nem csupán a kerékpárút hálózat fizikai növelésére, de a biztonsági rendszerek fejlesztésére, a kerékpárosok kényelmét, a közlekedés zökkenőmentességét szolgáló beruházásokra, és a biztonságos közlekedést szolgáló programok bővítésére is nagy hangsúlyt helyezett a város – mondta el Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.

Hódmezővásárhelyen az elmúlt években több mint 50 kilométer bicikliút épült. Szép számmal nőtt a tárolók száma. Jelenleg 5600 darab van a város közterein. Ezek 72 százaléka kamerákkal őrzött helyen.

Az tavalyi évben kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztésére és fenntartására közel 97 millió forintot fordított a város, a kerékpáros közlekedés korszerűsítése érdekében az elmúlt 5 évben, pályázati forrásból több mint 1 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások. A város minden évben 9-10 helyi, vagy országos szervezésű kerékpáros programnak ad otthont – mondta el a szóvivő, hozzátéve a városban jelenleg a Kölcsey, a Kodály, a Pálffy, a Holló és a Mester utcában dolgoznak bicikliseket is érintő munkálatokban, illetve folyamatosan kátyúzzák, takarítják, szórják a város kerékpárútjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik