Belföld

Ingyen használható az M7-es és az M6-os

havazás (havazás)
havazás (havazás)

A Dunántúl déli részén kialakult hóhelyzetre tekintettel ingyenessé tette a közlekedést az M6-os és az M7-es autópályán a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Az intézkedés pénteken 17 órától  egészen visszavonásig a Budapestet elkerülő M0-ás körgyűrőtől a sztrádák teljes szakaszára érvényes – közölte Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője.

Az M7-es autópálya egy szakaszát korábban lezárták egy baleset miatt. Somogy megyében, Balatonújlaknál a 170-es kilométerszelvénynél ütközött két kamion, a műszaki mentés és a helyszínelés idejére a sztráda főváros felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták. A forgalmat a rendőrség a 170-es kilométerszelvénynél lévő lehajtónál a 7-es főútra tereli. Az autósok a következő lehetőségnél térhetnek vissza az autópályára – közölte a katasztrófavédelem.

A havazás szinte egész Nyugat-Magyarországot megbénította. A közlekedés jelentősen lelassult, több autó árokba borult. A térségben 20 centi friss havat várnak, a helyzetet hófúvás nehezíti. Olvassa el összefoglalónkat a hóhelyzetről.

Olvasói sztorik