Belföld

Olcsóbb gázt ígér Rogán

gazora(960x640)(10).jpg (gázóra, )
gazora(960x640)(10).jpg (gázóra, )

A villamosenergia és a távhő ára valószínűleg csak később, eltérő időpontban csökken majd. Balatonszárszón ülésezik a Fidesz-frakció.

Rogán Antal a kormánypártok évadnyitó frakcióülése előtt árulta el a harmadik rezsicsökkentés ütemét. Elsőként, még tavasszal a gáz ára csökkenhet, ez után jöhet a villamos energia és a távhő.

Több verzió

A Fidesz frakcióvezetője jelezte, hogy az általa vezetett előkészítő munkacsoport több verziót is készített, így az újabb rezsicsökkentés részleteiről a kihelyezett frakcióülésen hoznak majd döntést, majd azt törvényjavaslatként az Országgyűlés elé terjesztik.

Rogán Antal azt mondta, a konkrét számokról először a Fidesz és a KDNP politikusait tájékoztatja a péntek délután kezdődő tanácskozáson, amelyet a kormánypártok választókerületi elnökeinek találkozója előz meg.

Tendenciózus csökkenés

Arra a felvetésre, hogy a gázár csökkentéséhez számíthat-e Magyarország gázármérséklésre Oroszországtól, Rogán Antal azt válaszolta: a gáz árával kapcsolatos tárgyalásokat az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. folytatja majd le. “Mi legfeljebb azt tudjuk megbecsülni, hogy a gáz beszerzési ára hogyan fog változni 2014-ben” – mondta, hozzáfűzve, hogy a világpiacon a gázárak tendenciózus csökkenése figyelhető meg.

A politikus a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta:már a most pénteki balatoni frakcióülésen döntés születhet a rezsicsökkentés harmadik felvonásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik