Belföld

Jónak ígérték a szőlőtermést a Bországgyűlésen

Bországgyűlés2 (bországgyűlés, ópusztaszer, )
Bországgyűlés2 (bországgyűlés, ópusztaszer, )

Jónak igérkezik a bortermés, ha nem lesz márciusban fagy, ebben bíznak a borászok.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba szervezett vasárnapi Bországgyűlésen, a vice vessző vágás mellett egész napos borászati konferenciát is tartottak. A borászok azt mondták, hogy a nem mindennapi időjárás miatt zöldelnek a rügyek, ami jó termést hozhat, de csak ha nem jön márciusban a fagy.

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter az előadássorozaton azt mondta, hogy a turizmusban nagy szerepe van az ágazatnak, ezért 8,5 milliárd forintra nő az erre szánt támogatás a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban. A támogatás gépberuházásra, az ültetvények gyarapítására és a piaci jelenlét erősítésére fordítható.

Az ópusztaszeri Bországgyűlésen borlovaggá ütötték Farle Csaba megyei főállatorvost és Farkas Sándor országgyűlési képviselőt is. A bekötött szemű jelöltetekkel fehér és vörösbort kóstoltattak, a feladat az volt, hogy fel kell ismerniük a Csongrádi Cabernet Franc-t. A feladatot mindenki sikeresen megoldotta. Bországgyűlésen elhangzott az is, hogy a tavaly elindult országkóstolón elkészült a legszebb hazai fehér borokat összegyűjtő válogatás, idén pedig a rozé- és a vörösborok jönnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik