Belföld

A Nagy Plakátháború – különkiadás

A sorozatban két plakátot hasonlítunk össze egymással, majd az olvasók szavaznak, hogy melyik a jobb. Most csak egyetlen plakátot mutatunk, de milyet!

Milyet, milyet? Olyat, amelyik megérdemli, hogy egyedül is szerepelhessen a sorozatban. Bohócosat, Gyurcsányosat, Bajnaisat, Mesterházysat. Az első részben a kormány és az MSZP plakátjait eresztettük egymásnak, most a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) plakátját mutatjuk be.

A plakátot már a korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is megosztotta a Facebook-oldalán, mi a legnagyobb példányszámú, ingyenes napilapban láttuk. Egész oldalon. A plakátnak két változata van, az óriás változatban ott van Hagyó Miklós is, az újságban szereplő képről azonban hiányzik.

Nincs rejtett üzenet

A plakát üzenete rém egyszerű, az amerikai filmekből jól ismert rabosításra hajazó jelenet, egyszerű szürke háttér előtt tartják apró táblán a nevüket. Bajnainak még zakó sem jutott. „Nem érdemelnek több esélyt!” – hirdeti a plakát. Az újságos változat tovább sulykol, mert hozzáteszi, hogy „Mert volt 8 évük, hogy bizonyítsanak.” Gondolkodásra nem sarkall a plakát, az biztos.

Bohóckodnak

A plakáton feltűnik még egy alak, olyan ő, mint a Kenó-sorsolás közben látható nagy rózsaszín figura. Senki sem érti, hogy ő mit akar. A CÖF bohóca Gyurcsány Ferencet – ő a központi figura – öleli át, az óriásplakáton jobbról, az újságban balról (hihi, mekkora poén, jobbról is, balról is). Gyurcsány szerint ez a bohóc maga Orbán, semmi biztosat nem tudunk.

Amikor pedig semmi biztosat nem tudunk, akkor szokott jönni a szavazás, olvasóinkra bízzuk, hogy vajon ki is lehet az az együtt érző bohóc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik