Belföld

Ócsai lakópark: az Orbán-kormány “ostobaságának jelképe”

ocsa(960x640)(1).jpg (ócsa)
ocsa(960x640)(1).jpg (ócsa)

Az Együtt-PM a "hatalmas kudarcnak" nevezett lakóparkkal támadja a kormányt.

Az Orbán-kormány “szociális érzéketlenségének, ostobaságának, pazarlásának és hozzá nem értésének” jelképe. Így jellemezte Szabó Rebeka, az Együtt-PM politikusa a 2,7 milliárd forintból felépült “szegénység-rezervátumot”, az ócsai lakóparkot. Ami irreális összegből épült meg, munkahelyektől távol van, és naponta csak kétszer jár busz Ócsára. Ezt már Bakó Krisztina tette hozzá, aki a dabasi választókörzetben indul az Együtt-PM jelöltjeként.

Bakó úgy vélte, hogy a projekt lezárásának kimondásával a beköltözött 43 családot magukra hagyják, nem fog megépülni a lakópark második üteme, nem lesz óvoda, bolt sem. Mint mondta, az eredeti tervek szerint a lakópark házait 160 ezer forintos négyzetméteráron tervezték megépíteni, ehhez képest a 2,7 milliárdból visszaszámolva több mint félmillió forintra jön ki egy négyzetméter ára. A 2,7 milliárd forintból akár kétszáz panellakást is vásárolhattak volna – jegyezte meg.

Bakó Krisztina a Magyar Nemzeti Bank adatait ismertetve emlékeztetett rá, hogy 118 ezer ingatlant “veszélyeztet” a kényszerértékesítés, és ehhez képest a Nemzeti Eszközkezelő 2274 ingatlant vett csak át bedőlt devizahitelesektől.

Közölte, a devizahitelesek problémájának rendezésére a választási programjukban megoldásként szerepel egy valódi eszközkezelő létrehozása a már meglévő működésének átalakításával, valamint a közösségi bérlakás-rendszer kialakítása, amely állami és önkormányzati ingatlanok révén rugalmasabb lehetőséget teremt helyben a lakhatási problémák megoldásához.

Szeretnék újra bevezetni a devizahitelesek számára azt a lehetőséget, hogy aki munkanélkülivé válik, annak két évig legfeljebb 10 ezer forint legyen a törlesztőrészlete, és a kialakuló különbözetet később részletekben fizethesse meg – mondta Bakó Krisztina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik