Belföld

Kampányszavak vasárnapra: a “leépítések kormánya” a “Gurcsány-koalíció” ellen

szavazas(430x286)(4).jpg (szavazás)
szavazas(430x286)(4).jpg (szavazás)

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány elüldözte az embereket és nem teremtett munkahelyeket. A Fidesz szerint meg Gyurcsány.

A Fidesz négy évvel ezelőtt egymillió új munkahelyről beszélt, ám ez a leépítések kormánya – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. Az MTI beszámolója szerint arról beszélt, hogy az emberek “messze többsége” elszenvedője és nem haszonélvezője a mostani kormányzásnak, a Fidesz radikális adócsökkentést ígért, mégis több adót fizetnek a munkavállalók, és ma Magyarországon kevesebben tudnak dolgozni, mint a gazdasági válság vagy a kormányváltás előtt, többet kell dolgozniuk, és az azért kapott pénzük kevesebbet ér.

MSZP: Közgép

Gúr még “közgépezett” is egy jót, elmondva, hogy 2013-ban a Közgép egyedül és konzorciumban összesen mintegy 430 milliárd forintnyi közbeszerzési pénzhez jutott, és ez az összeg a háromszorosa a teljes felsőoktatásban egy év alatt megforduló pénznek.

Fidesz: “Gyurcsány, Gyurcsány, hazugság, Gyurcsány”

A Fidesz nem sokat várt a válasszal, az MTI már alig több egy órával később hozta is a kormánypárt sajtóirodájának válaszát. Közleményükben azt írták: “az emberek többsége nem kér többet a Gyurcsány-korszakból és annak hazugságaiból. Gúr Nándor is egyike azoknak, akik Gyurcsány Ferenccel együtt végighazudták az első Gyurcsány-korszakot és ma is ugyanezt teszik”.

A Fidesz közleménye szerint “ma 22 éves csúcson van a foglalkoztatás és a magyarok terhei csökkennek”, de a “Gyurcsány-koalíció” el akar törölni minden jót amit a kormány alkotott (alacsony adókulcs, családi adókedvezmény, a kiskeresetűek adócsökkentése, béremelési programok, gyed-extra és rezsicsökkentés), hogy “visszatérhessen minden idők legkorruptabb kormányzása, amelynek haszonélvezői soha nem a magyar munkavállalók és családok voltak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik