Belföld

A rezsicsökkentés kapcsán is “gyurcsányozik” a Fidesz

nemeth-szilard(960x640)(1).jpg (németh szilárd)
nemeth-szilard(960x640)(1).jpg (németh szilárd)

A kormánypárti nyilatkozatokból látványosan hiányzik a "bukott baloldal" szófordulat. Szerepét átvette a "Gyurcsány-koalíció".

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő vasárnap azért tartott sajtótájékoztatót, hogy bejelentse: jövő pénteken, a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése után jelentik be, hogy mikortól és mennyivel csökken a távfűtés, a villany és a gáz ára. Majd az MTI közlése szerint “kitért arra is”, hogy “Gyurcsány-koalíció“.

A politikus emlékeztett arra, hogy előző nap ülésezett az MSZP választmánya, amely ellenszavazat nélkül jóváhagyta “az új Gyurcsány-koalíciót“, s azzal együtt, annak programját is. Majd idézett egy Gyurcsány Ferenccel készült interjúból, amelyben Demokratikus Koalíció elnöke arra a kérdésre, hogy mi lesz a rezsicsökkentésről a közös álláspont, azt mondta: “az egy hülyeség”.

Németh Szilárd szerint “ez ugyanaz a Gyurcsány Ferenc, akinek előző koalíciójában tizenötször engedték, hogy emeljék a gáz és a villany árát”, s a Gyurcsány-koalíció döntései vezettek oda, hogy Európában a magyar emberek fizették a legtöbbet rezsiköltségként – tette hozzá.

A politikus szerint az április 6-ai országgyűlési választások tétje, hogy “visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották a embereket a devizahitelekbe, a sárgacsekk-tartozások világába”. Németh Szilárd szerint biztos, ha ez a koalíció visszatér, “a rezsicsökkentést meg fogják szüntetni, és vissza fogják állítani a 2002 és 2010 közötti állapotot”, amikor egyetlen céljuk volt, a szolgáltatók extraprofitjára irányuló kérések teljesítése – fejtette ki a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik