Belföld

Vasárnap 17 fok lesz

hovirag(210x140)(1).jpg (hóvirág)
hovirag(210x140)(1).jpg (hóvirág)

Szombaton délnyugaton 15, 16 fok is lehet, vasárnap pedig még efölé is emelkedik a hőmérséklet, a hét elején pedig záporok is lehetnek.

Szombaton az ország nagy részén borult lesz az ég, de főleg délen, délnyugaton helyenként elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Eleinte többfelé, majd elsősorban északkeleten várható eső. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon sok helyütt megélénkül, a Kisalföldön néhol megerősödik. A hőmérséklet kora délután általában 8 és 13 fok között valószínű, de délnyugaton 15, 16 fok is lehet. Késő este 5, 11 fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Vasárnap a viszonylag sok felhő mellett napos időszakok is lehetnek, estefelé már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délutántól, estétől egyre több helyen várható eső, zápor. A délkeleti, déli szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Hétfőn az ország nagy részén átmenetileg elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de északkeleten, északon erősen felhős marad az ég. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, majd megszűnik a csapadék, este délnyugaton ismét lehet eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső. A Dunántúlon megerősödik az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik