Belföld

Szegedi orvos az év példaképe

Dr: Lehota Tamás kapta az elismerést.

Sikertörténetnek nevezte a magyar vállalkozói világ tevékenységét Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Az év példaképe-díj átadó gáláján, Budapesten.


fotó: MTI

A Példakép Alapítvány által létrehozott díjat – amelyért ötven fiatal vállalkozó versenyzett – a génterápiás vizsgálatokat végző Letoha Tamás vehette át. A szegedi kutatóorvos az Év Példaképe díj erkölcsi elismerése mellett ötmillió forintos fődíjat is megkapta.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta, hogy az összes Magyarországon működő vállalkozás 99 százalékát a kis- és középvállalkozások (kkv) adják: ezek alkalmazzák az országban dolgozó összes ember 73 százalékát, és állítják elő a nemzeti össztermék több mint 55 százalékát. Magyarországnak tehát jó oka van arra, hogy büszke legyen a kkv-ira – jelentette ki.

Orbán Viktor azért is köszönetet mondott a Példakép Alapítványnak, mert – mint fogalmazott – sikerült megrendítenie azt a dogmát, rossz beidegződést, amely szerint magyar fiatal csak külföldön lehet sikeres.

A pályázók közül független, szakmai zsűri választotta ki azt az ötvenet, akik egy kiadványban jelentek meg és közülük internetes szavazás alapján hirdettek nyertest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik