Belföld

Szanyi: „…ez a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása”

szanyi (szanyi)
szanyi (szanyi)

Gigaüzletet zsebelt be a fideszes polgármester cége, nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt, Szanyi Tibor pedig kiakadt.

A szocialista politikus szerint ebből nagyjából 25 milliárd forint lehet Mészáros Lőrinc cégéé, annak ellenére, hogy a polgármester „korábban a büdös életben nem foglalkozott csatornázással”.

Hozzátette: Mészáros Lőrinc cégének megrendelésállománya robbanásszerűen gyarapszik, így a polgármester – akit a „felcsúti Orbán-emlékpark” egyik gondozójának nevezett az MSZP-s politikus – bekerült a száz leggazdagabb magyar közé.

„Ellopott pénzek” nyomában

Szanyi Tibor azt ígérte, ha az MSZP kormányra kerül, ezt a közbeszerzést is kivizsgálják, ahogy minden más, általuk gyanúsnak tartott ügyletet, és az utolsó fillérig visszaszerzik „az ellopott pénzeket”.

Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, „enciklopédikus igénnyel” próbálják összegyűjteni, mi mindent „zsebeltek el a nép elől a Fidesz-lopesz matuzsálemeinek vagy dinoszauruszainak a haverjai”.

A szocialista párt európai parlamenti listavezetője azt mondta, az Orbán-kormány ötven megszorítást hajtott végre 2010 óta. „Amit a néptől elvesznek, odaadják valamelyik havernak, ráadásul nem is túl soknak, viszonylag jól detektálható, kik azok, akik a nép zsírjából lophatnak” – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az év utolsó napjaiban a Közgép Zrt. öt közbeszerzést nyert el 27 milliárd forint értékben.

A közelgő választásra utalva felszólította a Fideszt, fejezze be a közpénzek „last minute alapon történő osztogatását”, mondván, ez „a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása”.

„A tököm tele van”

Arra az újságírói felvetésre, hogy úgy látszik, a baloldali összefogásban Gyurcsány Ferenc akarata érvényesülhet, ő irányíthatja azt, Szanyi Tibor úgy válaszolt: „a tököm tele van azzal, hogy a Fidesz-média egyfolytában ezt csócsálja”.

Szerinte az ellenzéki pártok programjai összeegyeztethetők, ezen részben túl vannak, ezért „nem kell azon rágódni”, hogy van egy vagy két kérdés, amiben nem értenek egyet. Arra a megjegyzésre, hogy a szocialisták korábban vállalhatatlannak nevezték a Demokratikus Koalíció programjának több pontját, úgy felelt: „ezeket Gyurcsány Ferenc darabra vissza is vonta”, jelezve, hogy a kampányban nem fogja felhozni őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik