Belföld

Kikéri magának a korrupció gyanúját a TV2

tv2(1)(960x640)(1).jpg (tv2)
tv2(1)(960x640)(1).jpg (tv2)

A TV2 visszautasítja az MTM-SBS Zrt. eladásával kapcsolatban a csatornát, Simon Zsolt vezérigazgatót és Yvonne Dederick gazdasági igazgatót a közelmúltban ért vádakat - közölte Koltay Tamás szóvivő pénteken.

A közlemény szerint a TV2 pénteken sajtó-helyreigazítási kérelmet küldött számos médiaszolgáltatónak és szerkesztőségnek az utóbbi időszakban a sajtóban megjelent megalapozatlan állítások miatt, amelyek egyebek mellett a Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatója alapján készült cikkekben szerepeltek.

A szóvivő azt írta: valótlan, hogy a TV2 eladásával a menedzsment segédkezet nyújtott egy aljas és korrupt üzlethez, valótlan az is, hogy a Fidesz választási győzelme után a TV2-höz érkező állami hirdetésekből tervezték kifizetni a vételárat.

Semmilyen párt nem áll a háttérben

A TV2 szóvivője közleményében azt írta, a valóság az, hogy a ProSiebenSat.1 médiavállalat és a vevők közötti ügyletben semmilyen korrupciónak a gyanúja sem érhető tetten, az adásvételre teljesen transzparensen, valamennyi nemzetközi és magyar jogszabályi rendelkezés betartása mellett került sor. Ellentétben a Braun Róbert által elmondottakkal és így a cikkekben állítottakkal, a TV2 eladása és megvásárlása semmilyen módon nem hozható összefüggésbe bármely politikai párttal, illetve bármely politikai párt választási eredményével és a TV2-n történő bármilyen formájú állami vagy egyéb hirdetésekkel – olvasható a közleményben.

A ProSiebenSat.1 cégcsoport december 23-án jelentette be, hogy eladta a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t. A TV2 honlapján közzétett közlemény szerint az országos kereskedelmi csatornát, a portfolióba tartozó három kábelcsatornát (SuperTV2, FEM3, PRO4) és a cégcsoport minden eszközét Simon Zsolt TV2 vezérigazgatónak és Yvonne Dederick gazdasági igazgatónak a tulajdonában lévő TV-HU1 Kft. és a TV-CEE1 Kft. vásárolta meg.

Braun Róbert szocialista politikus – miután megvásárolta a német médiavállalat egy részvényét – hétfőn azt követelte a ProSiebenSat.1-tól, hogy álljon el a TV2 eladásától. Az MSZP-s képviselőjelölt élesen bírálta és törvénytelenséggel vádolta a cég menedzsmentjét az eladás körülményei miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik